SV Raalte - Nieuws

-

Zonnepanelen & LED-verlichting

Wij gaan onze eigen stroom opwekken!

Trots kunnen we jullie vertellen dat wij gaan verduurzamen met zonnepanelen en ledverlichting! Volgende week start Sportief Opgewekt met het installeren van de zonnepanelen bij ons op het dak. In zonnepanelen zitten zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Om een gemiddeld huis van stroom te voorzien heb je ca. 12 zonnepanelen nodig, wij krijgen maar liefst 104 panelen!

Krijgen we ook stroom als de zon niet schijnt?

Jazeker! De zonnepanelen werken op daglicht. Dus ook bij bewolking wekken de panelen stroom op. In de zomer wekken de panelen meer op dan we gebruiken. Deze extra stroom leveren we aan het elektriciteitsnet. ’s Avonds werken de panelen niet. Dan gebruiken we stroom uit het elektriciteitsnet.

Ledverlichting

Met het opwekken van zonnestroom zijn we er nog niet. We willen ook bewuster omgaan met ons energieverbruik door zowel binnen als op het veld ledverlichting te plaatsen. Door de ledverlichting en zonnepanelen besparen we elk jaar ruim 43.000 kWh grijze stroom. Dit komt jaarlijks neer op zo’n 25.000 kg minder CO2-uitstoot in de lucht. Als we niet zouden verduurzamen, maar wel deze uitstoot wilden compenseren, hadden we ruim 4 voetbalvelden vol moeten planten met volwassen eiken.

Besparing

We vinden het belangrijk om onze leden bij de verduurzaming te betrekken. Er komt daarom in onze kantine een energiescherm te hangen. Hierop zien we straks live hoeveel energie we opwekken en verbuiken.