SV Raalte - Nieuws

-

Raalter echtpaar bezoekt sponsorkinderen in Oeganda.

Johnny en Ida Freriksen uit Raalte hebben in februari hun sponsorkinderen in Oeganda bezocht. Deze reis werd georganiseerd door Compassion, één van de grootste christelijke kindsponsororganisaties ter wereld.

Hoogtepunt van de reis was de ontmoeting met hun sponsorkinderen Peter en Ashim. Johnny en Ida zijn enthousiast over deze dag:

“Wij ondersteunen Peter nu 5 jaar en Ashim een half jaar. Het was zo mooi om hen in het echt te ontmoeten en te zien hoe ze gegroeid zijn. De kinderen zelf vinden het heel bijzonder, ze krijgen niet iedere dag bezoek van de andere kant van de wereld! Er waren vertalers aanwezig, zo konden wij met Peter en Ashim communiceren. Ook hebben we spelletjes gedaan, samen gevoetbald en elkaar foto’s van onze families laten zien. Voor ons was de reis levensveranderend. Je ziet met eigen ogen hoe mensen in armoede leven, maar ook wat er aan gedaan wordt om kinderen en hun families hieruit te bevrijden. Het was mooi om de organisatie Compassion van binnenuit te leren kennen. De manier waarop deze organisatie werkt is uniek: kinderen die ondersteund worden, ontvangen niet alleen onderwijs, maar ook voedsel en medicatie. Ze ontwikkelen zich door trainingen tot sterke persoonlijkheden”.

SV RAALTE tenues

Ook hebben Johnny en Ida alle “oude” voetbalbroekjes, shirts en sokken in de jeugdmaten meegenomen met die reis en daar weggegeven aan de projecten. Daar is alles verder verdeeld onder de kinderen. Zó mooi dat die kinderen in échte voetbalkleren kunnen voetballen! Dank je wel SV Raalte!

Programma

Het reisprogramma was actief en inhoudelijk. Doel van de reis was om mensen kennis te laten maken met het werk van Compassion in Oeganda. Alle deelnemers sponsoren via deze organisatie een kind in dit land, en zagen met eigen ogen wat voor verschil deze ondersteuning maakt in het leven van een kind. Behalve de ontmoeting met het sponsorkind bezocht de groep diverse projecten van Compassion, waaronder het Child Survival Programma. Dit programma is voor moeder en baby’s die zonder hulp weinig overlevingskans hebben. Door middel van voedsel, (medische) zorg en voorlichting worden zowel moeder als kind ondersteund en bevrijd uit uitzichtloze en levensbedreigende situaties.

Compassion

Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door de plaatselijke kerk wordt uitgevoerd. Via Compassion worden wereldwijd momenteel ruim 1,9 miljoen kinderen in 25 landen gesponsord. Een belangrijk onderdeel van het sponsorprogramma is de briefwisseling tussen kind en sponsor. Meer informatie is te vinden op www.compassion.nl

Muskathlon Ida

Ida zou zich eerst in april inzetten voor gerechtigheid door een Muskathlon te doen in samenwerking met Compassion. Zij zou samen met 20 mannen en vrouwen 106 kilometer wandelen in Oeganda in 4 dagen tijd. In verband met het COVID-19 virus was die verplaatst naar november. Maar een paar weken geleden is besloten om alle Muskathlons te cancelen. Ook de Muskathlon naar Oeganda. Als groep is € 221,409,- opgehaald, waarvan Ida € 9.305,-. Met dank aan alle donateurs! Het geld dat opgehaald is, wordt zeker goed besteed. Juist nu hebben de mensen in Oeganda onze steun zó hard nodig. Eind november hopen wij met de Oeganda-groep onze sportieve prestatie neer te zetten. U kunt Ida nog steeds doneren of een kindje sponsoren. Bij voorbaat dank!

http://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/2818/ida-freriksen.html