SV Raalte - Nieuws

-

G-team tegen ouders

G-voetballers SV Raalte sluiten 2016 af met wedstrijd tegen familie en vrienden

Afgelopen vrijdag was het dan zover: Er heerst een prachtige sfeer in de Arkelkuip van SV Raalte waar toch zo’n 50 toeschouwers op de wedstrijd zijn afgekomen. De G-toppers van SV Raalte spelen vandaag in de vertrouwde blauwe broek en witte shirt, de familie en vrienden spelen in het oranje. Op aanraden van verzorger Harrie wordt er voorafgaand aan de wedstrijd een goede warming-up gepakt. Een goede tip van Harrie, aangezien de oude spieren van met name de ouders toch even warm moeten worden. De wedstrijd van vandaag wordt geleid door scheidsrechter Joseph Klunder, een welbekende van beide ploegen. De scheidsrechter heeft besloten met een oranje bal te spelen; niet omdat er een dik pak sneeuw ligt, maar zodat ook alle minder goede ogen de bal kunnen volgen.

De spanning in de Arkelkuip stijgt. Om 18.43 uur klinkt het fluitsignaal van scheidsrechter Klunder en we zijn onderweg!

Direct zet team oranje (ouders) druk naar voren en al in de 2e minuut zorgt dat voor een grote kans; gelukkig is de spits van oranje nog niet helemaal wakker en mist hij voor open goal dé kans op 0-1. Dat was even schrikken voor onze blauw-witte toppers, maar zij herstellen zich snel. Na een prima combinatie op het middenveld met Stefan van Zoelen en Romy Jansen-Holleboom komt de bal voor de voeten van Tony Derksen. Tony speelt naar Tygo Pronk, Tygo speelt weer terug naar Tony en Tony haalt uit…. OEI! Dat scheelde niet veel: rakelings naast!

De druk van SV Raalte houdt aan en even later lijkt het wel raak te zijn: 1-0!! Maar dan blaast scheidsrechter Klunder op zijn fluitje; hij keurt het doelpunt af! Buitenspel! De twijfel is door het stadion te voelen; heeft Joseph dit wel goed gezien!? Of is hij zijn bril vergeten..? Niets aan te doen, de scheidsrechter bepaald en we moeten door, het blijft 0-0.

Vervolgens neemt de druk van oranje op het doel van onze helden toe. Maar gelukkig staat er bij SV Raalte een geweldige keeper op goal; Justice Tieltjes doet niet onder voor Edwin van der Sar en plukt de ene na de andere bal uit de kruising en zo houdt hij zijn team in de wedstrijd.
We beginnen van achteruit weer aan een nieuwe aanval. Via Rob Willems komt de bal voor de voeten van Milan van Beek, die vanwege zijn postuur en techniek ook wel de ‘Messi van Raalte’ wordt genoemd. Milan speelt de bal naar zijn naamgenoot Milan Oosterlaken die zijn directe tegenstander (zijn vader) op het verkeerde been zet door hem een dikke knuffel te geven (zie foto), daar stond hij mooi even van te kijken en Milan speelt de bal door naar Jacey Kroes, Jacey wil voorgeven maar via een been van de tegenstander wordt het een hoekschop voor onze blauw-witten. De corner wordt kort genomen door Robin Maandag, Robin speelt de bal naar Stefan en Stefan geeft de bal direct laag voor het doel van de tegenstander… en daar komt Anne Konter! Anne komt knap voor haar tegenstander en schiet de bal goed in de lange hoek!! 1-0!!! Wat een prachtige aanval!

Na deze 1-0 is het betere spel even voor team oranje, SV Raalte komt nog even een keer goed weg na knullig verdedigen van Gert Boers. Het lijkt wel alsof hij de dozen nog om de voetbalschoenen had, maar gelukkig houdt keeper Justice zijn team wederom in de wedstrijd met een goede redding op een inzet van de spits van oranje. Justice bereikt met een verre uittrap over het hele veld bijna Jesse, die in de spits is gaan staan, maar de bal is net te hard. Ojij Karel blijft er toch in geloven en zet samen met Tygo druk naar voren en dan… de keeper van oranje maait over de bal heen en de bal rolt zomaar in het doel! 2-0! Wat een blunder van de keepster van oranje na prima doorzetten van Ojij!

Nog geen minuut na de 2-0 maakt Tony er na een mooie individuele actie bijna 3-0 van, maar de keepster die zojuist nog flink in de fout ging herstelt zich goed en met een prima redding houdt ze nu naar doel schoon.

Scheidsrechter Klunder fluit: weg gaan rusten met een 2-0 voorsprong voor onze G-helden!

Na een korte onderbreking wordt de wedstrijd hervat. Het is direct duidelijk dat oranje geen zin heeft om ingemaakt te worden en de druk op het doel van Justice neemt toe. Dat zorgt er voor dat de spits van oranje direct een mega grote kans krijgt op de 2-1; na een lage voorzet komt de spits nét een teennagel tekort om de bal in het doel te tikken. Dat scheelde maar weinig!

Maar.. oranje laat het er niet bij zitten en blijft druk zetten en niet veel later ploft de bal toch in het doel achter Justice, die de bal door zijn benen het doel in ziet rollen: 2-1.

Even later wordt Gert even mooi voor aap gezet door een middenvelder van oranje; hij krijgt een panna te verduren, waarna hij ook nog eens onderuit gaat. “Niks aan de hand, schwalbe!”, zo oordeelt scheidsrechter Klunder. En dat heeft Joseph goed gezien! Het leek er meer op dat Gert over zijn eigen veters struikelde.

Maar even later laat Gert zich van zijn goede kant zien; hij geeft een prachtige pass op Ojij, die na een één-tweetje met Rosalie Meijer nog twee verdedigers uitspeelt en schiet…. en jaa hoor!! De bal suist het doel in: 3-1!! Tegen de verhouding in, maar wat maakt het uit! Een ruime voorsprong, de wedstrijd lijkt beslist!

Dan vindt er een keeperswissel plaats aan de kant van onze G-toppers. Justice Tieltjes verlaat het doel en Benjamin van Lenthe vervangt hem.

Benjamin laat direct zien dat ook hij zijn mannetje staat tussen de palen; hij pakt direct een schot klemvast en even later blijft hij rustig als de rechtsbuiten van oranje op hem af komt; met een prima redding houdt hij zijn doel schoon.

In de 10e minuut na rust wordt het dan toch nog weer spannend; de 3-2 door oranje komt op het scorebord na een prima aanval. En slechts een minuut later wordt het drama voor SV Raalte compleet: ook de 3-3 vliegt in het doel; bezwijkt SV Raalte dan toch nog onder de druk van oranje, dat de tweede helft prima aan het voetballen is? Het is nu zaak om met z’n allen te knokken! Er mag vandaag zeker niet verloren worden!

Helaas krijgt wit nóg een tegenvaller te verduren: Rob kan niet verder wegens een blessure aan zijn hamstring, waar hij in de eerste helft ook al last van had. Zonde!

Stefan is iets meer in de verdediging gaan voetballen om de ballen van de tegenstander af te pakken en dat lijkt goed te lukken; Stefan haalt voor de zoveelste keer knap de bal voor de voeten van de spits van oranje weg en heeft direct goed overzicht over het veld; met een prachtige steekpass lijkt hij Gert te bereiken, maar Gert mist net dat beetje voetbalinzicht waardoor hij de pass van Stefan niet begrijpt; Gert komt te laat op gang en de bal rolt over de achterlijn.

SV Raalte lijkt weer wat grip op de wedstrijd te krijgen. De bal komt voor de voeten van Anne, die doorspeelt naar Sofie. Sofie speelt de bal op haar beurt door naar Justice, die op het middenveld is gaan voetballen. Justice dribbelt naar voren en schiet….. OEIIII!!! Net over het doel van oranje! Wat scheelde dat weinig!

Met nog 3 minuten te gaan neemt de druk van SV Raalte meer en meer toe. Het is duidelijk; er moet gewonnen worden! Gert krijgt de bal aangespeeld door Benjamin en geeft een lange pass naar voren. Justice verlengt de bal richting het doel van oranje, de bal lijkt voor de keepster te zijn, maar die lijkt de prima bal van Justice niet goed in te schatten… de bal valt over de keepster heen en dan gebeurt het alsnog: 4-3!!!

In de laatste minuut van de wedstrijd neemt de druk van oranje nog even toe, maar onze toppers staan als een team te verdedigen en oranje komt er niet meer doorheen: Joseph fluit voor het einde van de wedstrijd. Het feest is compleet: het SV Raalte G-team wint met 4-3!! Prachtige prestatie!

Na de wedstrijd wordt er in de kantine nog gezellig een drankje genuttigd en dan is het helaas toch echt zo ver: het is winterstop. Eind januari 2017 beginnen we weer met voetballen.

We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en sportief 2017 toe. Tot volgend jaar!

Foto’s van de wedstrijd vind je op de Facebookpagina SV Raalte.