SV Raalte - Nieuws

-

SV Raalte investeert in jeugdopleiding

 

Herman Harleman is aangesteld als hoofd jeugdopleiding SV Raalte.

SV Raalte is volop in ontwikkeling. Met name in de jeugd wordt veel geïnvesteerd. Dat begint met het aantrekken van de juiste mensen. Hoofd jeugdopleiding Herman Harleman (51) is daar één van. Herman is geen onbekende in de Sallandse voetbalwereld. Hij leidt al jaren een succesvolle voetbalschool en is hoofdtrainer bij SV Epse. Omgang met de jeugd is hem niet vreemd, hij werkt namelijk op een middelbare school in Deventer.

Herman: “SV Raalte wil hogerop. Vorig jaar zijn de eerste ontwikkelingen daarvoor in gang gezet. Samen met JVO (jeugd voetbal opleidingen) is er een jeugdplan opgesteld. Onderdeel daarvan is het opleiden van trainers om zo bij te leren en bij te spijkeren. Er zijn al verschillende trainingen gegeven. Samen met de jeugdtrainers en technische commissie zorg ik ervoor dat we deze lijn doorzetten. Zo help ik met oefenstof, coach en adviseer ik trainers en ben ik aanspreekpunt voor ouders. Ik ben elke maandag, woensdag en zaterdagochtend op de club te vinden.”

“SV Raalte heeft veel jeugdteams. Daar zit enorme potentie. De club heeft mooie ambities voor de middellange termijn. Om die te bereiken zetten we in op een langdurige samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat we over een aantal jaar een goede jeugdopleiding hebben staan. Daar plukt de hele vereniging de vruchten van. Plezier en sportieve prestaties gaan daarbij natuurlijk hand in hand.”

Door de huidige situatie heeft Herman veel ouders helaas nog niet kunnen ontmoeten. “Dat is jammer, hopelijk komt daar snel verandering in. Ik kijk erna uit om kennis te maken. Gelukkig kan er wel weer getraind worden. Dat is ontzettend belangrijk voor de jeugd. Er kan momenteel zo weinig, even een balletje trappen en elkaar ontmoeten doet ze goed. Ik hoop dat er binnenkort weer meer mogelijk is en kijk uit naar een leuke samenwerking!”